Cirkulær økonomi

Mange progressive virksomheder udvikler i disse år en strategi for bæredygtighed, som kan inkludere alt fra øget ressource-effektivitet til helt nye forretningsmodeller indenfor cirkulær økonomi.

Begrebet cirkulær økonomi bryder med den traditionelle lineære værdikæde, som starter med at virksomheden producerer en vare og sælger den til forbrugeren, som senere kasserer den som affald. Med cirkulær økonomi arbejdes på, at ressourcer som ellers ville være endt som affald, kan gå tilbage i værdikæden og indgå i ny produktion.

Men arbejdet med cirkulær økonomi baseres oftest på en langvarig forpligtelse til gradvist at reducere virksomhedens påvirkning af økosystemets og stræbe efter maksimal ressource-effektivitet ved at udvikle nye måder at designe produkter på, indkøbe materialer og energi på, producere og tage ansvar for forbrugernes bortskaffelse af produktet.

Med andre ord er processen evolutionær fremfor revolutionær og kan med fordel struktureres og opdeles i fem trin, hvor der afgrænses og sættes mål, indsamles data, laves affaldsanalyser, implementeres og evalueres på fremdrift.

Der er en indlysende miljømæssig gevinst ved at genbruge ressourcer, eller lade biologisk nedbrydelige materialer gå tilbage til naturen. Men cirkulær økonomi er også en rigtig god forretning for både producenter og forbrugere.

Kontakt MiljøLogistik her for at høre mere om hvordan din virksomhed kommer i gang med cirkulær økonomi.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.